top of page

Фінал онлайн-програми UWE Hub 3.0: успіх через спільноту



Ukrainian Women Entrepreneurs Hub завершив третій сезон навчальної онлайн-програми для жінок-підприємиць UWE Hub 3.0, яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» в межах програми USAID «Мріємо та діємо». Партнерами програми також є неприбуткова британська організація Civic та, в рамках підписаного меморандуму про партнерство, — Міністерство економіки України.


“Програма USAID “Мріємо та діємо”, яку виконує IREX, має на меті створювати економічні можливості для молоді. UWE Hub — ініціатива, яка стала спільнотою жінок-підприємиць, що формує безпечне і дружнє середовище для розвитку бізнесів та реалізації нових бізнес-ідей. Рівень випускниць програми щоразу зростає і ще раз доводить необхідність подібних програм сьогодні. Адже вони отримують не лише більш якісні власні справи, а й впевненість та економічну незалежність”, — сказала Юлія Ткачук, заступниця директорки програми “Мріємо та діємо”.

UWE Hub — це програма, яка допомагає молодим жінкам 18-35 років створювати та розвивати власний бізнес в Україні. За три сезони навчальної програми UWE Hub уже понад 350 українок, в тому числі 100 учасниць третього сезону, спробували свої сили у підприємництві й перетворили власну ідею у бізнес чи покроковий бізнес-план, готовий до запуску.


“Сьогодні, як ніколи, важливо підтримувати жінок на шляху створення бізнесів та формування середовища для зростання, обміну та колаборацій серед бізнес-спільноти підприємиць. Це наш внесок у перемогу та успішне економічне майбутнє України”, — коментує Марина Саприкіна, засновниця проєкту UWE Hub, керівниця Центру «Розвиток КСВ» та експертка зі сталого розвитку та КСВ.


За 8 тижнів програми впродовж липня-серпня 2023 року відібрані із 565 апліканток 100 учасниць програми відвідали 19 практичних онлайн-лекцій та воркшопів, які охоплювали теми аналізу клієнта, створення бізнес-моделі, позитивного впливу бізнесу, маркетингу, комунікацій, інновацій, роботи з ризиками, побудова персонального бренду, робота зі страхами щодо ведення бізнесу та інші, працювали з 50 менторами/ками з усього світу, серед яких представники таких компаній як Google for Startups, 1991 Accelerator, CET University, Marie Claire Business, EVA, Megogo тощо. З менторами/ками учасниці пропрацьовували свої бізнес-плани, долали виклики в бізнесі та готувались до пітчингу.


“Думки в нашій голові — це просто гіпотези, а програма UWE Hub вчить їх перевіряти впевненими, рішучими, конкретними діями, щоб перетворити на факти та діючий бізнес”, — ділиться думками Олена Гудзовська, переможниця програми.


На основі активності під час програми та виконання практичних завдань, було обрано 20 фіналісток, які на Pitch Night презентували про свій бізнес та шлях свого розвитку під час програми. Виступи підприємиць оцінювались експертним журі за такими критеріями як професійний досвід учасниці в межах бізнес-діяльності, оцінка ідеї щодо конкурентоспроможності, оцінка стратегії (бізнес-модель та фінансова модель), масштабування бізнесу та його позитивний імпакт, чітко визначений запит на додаткові консультації у разі перемоги та їх потенційний вплив на розвиток бізнесу, оцінка пітчингу.


Переможницями стали:

  • Рафальська Юлія, компанія LET’SCALL, що допомагає бізнесу в якісній відбудові процесів у продажах, управлінні командою, сервісі;

  • Шимко Вікторія, She flowers — студія декору зі стабілізованих квітів та сухоцвітів;

  • Сабайте Ліна, GoFar equipment — туристичне та бігове спорядження;

  • Гудзовська Олена, Грантові можливості — це надання консультацій та послуг з написання грантових проєктів та в перспективі — створення автоматизованої платформи по роботі з грантами;

  • Веселовська Юлія, проєкт "Юльча Непосидюча" — організація авторських гастрономічних і ексклюзивних подорожей по Україні;

  • Лукіна Катерина, Bimba — видавництво східної літератури та манґи.

“Програма UWE Hub — це неймовірне вдосконалення для моєї підприємницької подорожі. Я отримала не лише цінні знання та навички, а й сильну спільноту жінок, зі спільними цінностями. Ця програма надихнула мене, надала практичні інструменти та дуже багато корисних знайомств і розширила мої можливості, перетворивши мої ідеї на реальність”, - зазначає Юлія Веселовська, переможниця програми.

Після фіналу програми, усі її учасниці продовжують бути частиною UWE Hub Community, де мають можливість розвиватись, обмінюватись досвідом з однодумиціями та відвідувати тематичні воркшопи та інші події. Адже це і є найбільшою цінністю програми - продовження взаємодії у новому форматі. Переможниці UWE Hub 3.0 отримають консультації та експертну підтримку на суму до 4000 доларів від Програми USAID «Мріємо та діємо» та Civic UA для посилення свого бізнесу, аби досягати нових горизонтів у розвитку бізнесу. Найбільший запит на консультації стосується маркетингу, комунікацій та юридичних питань.


Долучитися до спільноти жінок-підприємиць UWE Hub можливо за посиланням https://www.uwehub.org/uwe-hub-community

Приєднуйтеся та слідкуйте за нами у соціальних мережах: Instagram LinkedIN Facebook Telegram


CSR Ukraine, Центр «Розвиток КСВ» — експертна організація в Україні, що об’єднує понад 40 великих компаній, спільно з якими вже десять років просуває принципи сталого ведення бізнесу та соціальної відповідальності, реалізує власні соціальні проєкти, надає консультації, проводить семінари та тренінги з КСВ питань та звітів як для приватних компаній, так і для державних органів влади. Є національним партнером CSR Europe (Брюссель, Бельгія) і Всесвітньої бізнес-ради зі сталого розвитку (Женева, Швейцарія).


Програма «Мріємо та діємо» впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з «Будуємо Україну разом» (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.


Civic — це неприбуткова британська організація, що розвиває громади заради імпакту у Великій Британії, країнах Близького Сходу та Африки. Цього року Civic разом з Save the Children, UK, Disaster Emergency Committee, Clifford&Chance та іншими партнерами запускає платформу імпакт-інвестування та фонд з підтримки соціального та жіночого підприємництва з метою відновлення та подальшої розбудови України.


Партнер програми у рамках підписаного меморандуму про партнерство — Міністерство економіки України. Інформаційними партнерами стали Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національний проєкт Дія.Бізнес та Державний Фонд стартапів.


Comments


bottom of page